Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage is een van de meest bekende massagevormen en ondertussen al duizenden jaren oud. De basis van deze massage is de geest en het lichaam tot rust te brengen.

Ontspanningsmassage is in de eerste plaats een zachte en rustige variant van de klassieke massage en bestemd voor diegenen die hun spieren en lichaam op een vriendelijke manier willen ontspannen. Een ontspannen lichaam zorgt tegelijk voor mentale ontspanning. Een regelmatige ontspanningsmassage werkt ook preventief omdat het lichaam deze ontspanning opslaat in het lichaamsgeheugen en hier steeds makkelijker aan kan refereren. Dit kan een herhaling van klachten voorkomen.

 

De redenen voor een ontspanningsmassage zijn erg uiteenlopend en verschillen van persoon tot persoon. De meerderheid van al diegenen die regelmatig zo’n massage laten uitvoeren zoeken ontspanning en willen in de eerste plaats hun stress verminderen. Stress kan de oorzaak zijn van de meest uiteenlopende gezondheidsklachten, zoals:

  • Pijn & chronische pijn
  • Stijve & pijnlijke spieren
  • Alle soorten rugpijn
  • Nek- & schouderklachten
  • Hoofdpijn & migraine

 Een ontspanningsmassage kan verlichting brengen en de pijn doen verzachten en in sommige gevallen zelfs (tijdelijk) laten verdwijnen.


Tijdens de massage gebruik ik hotstones. Door de combinatie van warmte en beweging, kan ik dieper in het spierweefsel komen, waardoor de massage of behandeling effectiever is. De extra warmte wordt als heel prettig ervaren!


De druk kan tijdens de massage, in overleg met de klant, altijd aangepast worden naar persoonlijke wensen. Voorafgaand aan de massage worden klachten en aandachtspunten besproken.


Het is altijd belangrijk om voor de massage evt zwangerschap, ondergane operaties, ziektes of blessures aan te geven.