Zwangerschapsmassage

De zwangerschap is een unieke tijd, maar betekent tegelijkertijd een grote belasting voor het vrouwenlichaam.

De hormoonhuishouding verandert drastisch; de druk op het bekkengebied bemoeilijkt de doorstroom van bloed, lymfe en spieren. Huid en banden worden opgerekt. Sommige vrouwen ondervinden last van nek- & rugspanningen, bekkenklachten, vermoeidheid, vochtophoping en (onbewuste) spanning voor de naderende bevalling.

Juist dan is het belangrijk om af en toe de aandacht naar binnen te richten en uw zwangere lichaam bewust te ervaren. De massage wordt altijd afgestemd op uw specifieke wensen. Bij Massage&co word je altijd gemasseerd op een speciale zwangerschapstafel. Er zitten uitsparingen voor de buik en borsten in, zodat je toch heel comfortabel op je buik kunt liggen, terwijl de meeste zwangere vrouwen dat al lang niet meer kunnen. De ondersteuningsband onder de zwangerschapstafel wordt perfect op de buik afgesteld. De tafel wordt bovendien van een speciale zachte vacht voorzien. De massage stimuleert de doorbloeding en afvoer van lymfe en afvalstoffen en maakt natuurlijke kalmeringsstoffen vrij die rug- en bekkenklachten helpen verminderen en een gevoel van welbehagen. Een weldaad voor de zwangere vrouw!

 

Door jarenlang gewerkt te hebben met zwangere dames op het gebied van oefentherapie, groepslessen m.b.t. fit blijven en begeleiding voor de bevalling is deze massage vorm mijn specialiteit! Ik kan vrij snel voelen waar de probleemgebieden zijn, leuk om nadien te horen dat vele zwangere dames bijvoorbeeld minder pijnklachten ervaren en beter slapen.