Klacht gerichte massage

Klacht gerichte massage is een massage gericht op de klacht die op dat moment speelt.

Het is vooral nuttig bij chronisch gespannen en verkrampte gebieden, zoals een stijve nek, lage rugpijn en pijnlijke schouders. 

Wanneer er sprake is van chronische spierspanning zijn er meestal verklevingen (banden van pijnlijk, stijf weefsel) in de spieren, pezen en gewrichtsbanden. Verklevingen kunnen de bloedcirculatie blokkeren, pijn veroorzaken en de bewegingsvrijheid beperken. Verklevingen verhinderen ook de vrije stroom van energie door het lichaam. Deze weefselmassage werkt, door het fysiek afbreken van deze verklevingen, om pijn te verzachten en de normale bewegingsvrijheid te herstellen.

 

De massage is een intensieve en krachtige massage waar de massage wordt uitgevoerd met de handen, de knokkels, onderarmen en ellebogen. Bij deze massage worden algemene spierspanningen en knopen aangepakt en zorgt nadien voor meer beweeglijkheid in de gewrichten, versoepeling van het weefsel en het opheffen van verhardingen. De behandeling kan als licht  pijnlijk ervaren worden, dit is wel per pijngrens van de client afhankelijk. Nauwlettend wordt dit in de gaten gehouden en kan de druk ieder moment van de behandeling aangepast worden.